Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

cropped-favicon-terra-grazia-1.png

Η Ομάδα μας

Η ομάδα μας αποτελείται από επιστήμονες και ανθρώπους, που παραδοσιακά καλλιεργούν τη γη και έχουν ως κοινό τόπο την αγάπη και το σεβασμό τους για τη Φύση και την Τέχνη της αμπελουργίας. Ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρίες, εργάζονται με πάθος ως οικογένεια, προκειμένου η γη να αποδώσει υψηλής ποιότητας καρπούς και εκείνοι να τους μετουσιώσουν στο πολύτιμο κρασί μας.

 

Οινολόγος του Κτήματος Terra Grazia είναι ο Γρηγόρης Σκοπελίτης. Έχει σπουδάσει οινολογία στην Αθήνα. Ο Γρηγόρης Σκοπελίτης είναι σύμβουλος σε οινοποιεία ανά την Ελλάδα κι έχει τιμηθεί με επαίνους και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ο Γρηγόρης Σκοπελίτης είναι αποκλειστικός συνεργάτης του Laboratoire Burgundia Oenolologie στην Ελλάδα και του παγκοσμίου φήμης οινολόγου Κυριάκου Κυνηγόπουλου, ο οποίος είναι και ο μέντορας του. Στην Βουργουνδία είχε την ευκαιρία να μυηθεί στα μυστικά του τρύγου σύμφωνα με τις αρχές της διάσημης Σχολής του Κρασιού, που επιμένει στο terroir. «Στη Βουργουνδία ελέγχαμε κάθε αμπέλι ξεχωριστά, δοκιμάζαμε τα σταφύλια του και επιλέγαμε την πρώτη ύλη αυστηρά» σημειώνει ο Γρηγόρης Σκοπελίτης, που μεταφέρει τώρα τη γνώση του και στο Κτήμα Terra Grazia.

Όπως επισημαίνει: «Το ανάγλυφο της Νάξου είναι μοναδικό, το ίδιο και οι ποικιλίες της που είναι προφυλοξηραϊκές, που σημαίνει ότι διασώθηκαν αλώβητες από τη φυλλοξήρα, που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του ελληνικού αμπελώνα. Η Νάξος είναι δηλαδή μια Βιβλιοθήκη Ποικιλιών και τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης τους». Ενώ σχετικά με την οινοποίηση των οίνων του Terra Grazia εξηγεί: «Σκοπός μας είναι η αποτύπωση των χαρακτηριστικών των ποικιλιών στη φιάλη. Αυτό κατορθώσαμε. Πώς; Μείναμε όσο το δυνατόν πιο πιστοί στην παραδοσιακή οινοποίηση του νησιού, με ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης και αυστηρή επιλογή σταφυλιών».

Ο Ψαροστέφανος είναι ο άνθρωπος που κρατά ζωντανή την ιστορία της αμπελουργίας στη Νάξο.

Λάτρης της βιοποικιλότητας του νησιού και ειδικά της αμπέλου, μεταφέρει τις παραδόσεις του νησιού από γενεά σε γενεά, παίζοντας με την ψυχή του την τζαμπούνα του (πνευστό όργανο από δέρμα κατσίκας) και απαγγέλοντας στίχους από τη λαογραφία του νησιού.

Καλλιεργεί με τις παραδοσιακές μεθόδους βιοδυναμικής και φροντίζει τον αμπελώνα μας με πάθος.

Του οφείλουμε πολλά στη συνδρομή του για τη διάσωση των τοπικών ποικιλιών αμπέλου και τη μετάδοση της γνώσης γύρω από τις θεραπευτικές ιδιότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των βοτάνων, που συναντώνται στο νησί, καθώς και της σοφίας των αυθεντικών ανθρώπων που επιλέγουν να ζουν σε απόλυτη επαφή με τη φύση.

Είναι ο νέος αυτός άνθρωπος που μετουσιώνει με αγάπη και αφοσίωση, τις γνώσεις που αποκομίζει από τον συνεχή διάλογο της επιστήμης και της παράδοσης, σε φροντίδα για τον αμπελώνα μας, με κύριο μέλημά του και δική του προσωπική ικανοποίηση να τον δει να μας δίνει τους πολύτιμους καρπούς του.

Είναι η ελπίδα για το μέλλον και το ζωντανό παράδειγμα της εργατικότητας και της πίστης στο καθήκον και στο στόχο.

Είναι ο άνθρωπος του κτήματος και του οφείλουμε εξίσου πολλά.

Η ομάδα μας ακολουθεί πιστά τους κανόνες της παραδοσιακής αμπελουργίας, όπως αυτή εφαρμόζεται αιώνες στο νησί, συνδυάζοντας συγχρόνως τα πορίσματα μακροχρόνιων μελετών της επιστήμης.

cropped-favicon-terra-grazia-1.png

Παρακαλώ επιβεβαιώστε ότι είστε στην νόμιμη ηλικία για να συνεχίσετε την πλόγησή σας στην ιστοσελίδα Terra Grazia.