
Η Ομάδα μας
Η ομάδα μας αποτελείται από επιστήμονες και ανθρώπους, που παραδοσιακά καλλιεργούν τη γη και έχουν ως κοινό τόπο την αγάπη και το σεβασμό τους για τη Φύση και την Τέχνη της αμπελουργίας. Ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρίες, εργάζονται με πάθος ως οικογένεια, προκειμένου η γη να αποδώσει υψηλής ποιότητας καρπούς και εκείνοι να τους μετουσιώσουν στο πολύτιμο κρασί μας.
Τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση του αμπελώνα μας επιμελείται ο Καθηγητής Στέφανος Κουνδουράς. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1970, αποφοίτησε από τη Σχολή Γεωργίας (Τομέας Φυτικής Παραγωγής) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απόκτησε το δίπλωμα οινολόγου (DNO), MSc και διδακτορικό στην αμπελουργία από το Πανεπιστήμιο “Victor Segalen” Bordeaux II (Γαλλία). Είναι Καθηγητής στο Εργαστήριο Αμπελουργίας της Σχολής Γεωργίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε, επίσης, προσκεκλημένος Καθηγητής Αμπελουργίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το terroir και την οικοφυσιολογία της αμπέλου, τεχνικές διαχείρισης αμπελώνων, αμπελουργία ακριβείας και επιπτώσεις στους μεταβολίτες σταφυλιών. Συγγραφέας και συν-συγγραφέας πάνω από 60 αναθεωρημένων ερευνητικών άρθρων και ανακοινώσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και πολλές παρουσιάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ. Επιστημονικός συντονιστής και εταίρος σε ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τον ιδιωτικό τομέα.

Η ομάδα μας ακολουθεί πιστά τους κανόνες της παραδοσιακής αμπελουργίας, όπως αυτή εφαρμόζεται αιώνες στο νησί, συνδυάζοντας συγχρόνως τα πορίσματα μακροχρόνιων μελετών της επιστήμης.
